Velkommen Hjem – fra krig til et job i det private
Den private forening Velkommen Hjem hjælper ressourcestærke krigsveteraner med et arbejde i det private erhvervsliv. Flere virksomheder har skudt penge i foreningen, der tror på, at både virksomheder og veteraner kan få gavn af hinanden.
Krigsveteraner kæmper for job i erhvervslivet.
Et nyt pilotprojekt skal hjælpe krigsveteraner til en karriere i erhvervslivet, efter at de har måttet forlade forsvaret. Men det er en hård kamp på flere fronter, og det er svært for krigsveteranerne at oversætte deres kompetencer til det civile, siger Helene Djursø, Care Consulting
Læs mere i Berlingske den 23. sept 2015 her
Bestyrelsen må aldrig blive en comfort zone
Af Helene Tølbøll Djursø, direktør i Care Consulting. Berlingske Tidende 11. februar 2015.
En bestyrelse skal ikke være en tantebestyrelse, hvor der ikke finder en saglig debat sted. Der skal være plads til at sige sin mening og være uenig.
Tag stilling i det offentlige Danmark
Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting – Jan 2015
Social ansvarlighed eller Corporate Social Responsibility, CSR, er, hvad vi forventer af virksomhederne i Danmark i dag. Vi forventer, at der ikke findes returkommission og bestikkelse, at der er ordentlige løn- og arbejdsforhold, at standarderne følges, og så forventer vi en fornuftig bæredygtighed. Social ansvarlighed er reglen og ikke undtagelsen.
Brug for nye hekse på nye koste
Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting
Karriere- og jobrådgivere skal ændre strategi. Business as usual er et no-go, hvis de menneskelige ressourcer skal udnyttes til fulde.
Svært at se med kikkerten for det blinde øje
Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting
Når mange headhuntere siger, at de har svært ved at finde kvinder til bestyrelsesposter, skyldes det en for snæver opfattelse af, hvor man finder kvalifikationerne.
Der er ingen fribilletter til en bestyrelsesplads
Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting og Karin Eriksen, Kommunikationsrådgiver
En succesfuld bestyrelse afspejler mangfoldighed i form af alder, erfaring, etnicitet, køn og kompetencer og oveni kræves global erfaring og internationale netværk. Vi ser det som en positiv nødvendighed, at der skal flere kvinder i bestyrelserne – selvfølgelig skal der det. Men det er kompetencerne, der styrer.
Slips eller Stiletter – hvad med etnicitet?
Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting og Karin Eriksen
Ligestillingsministereren foreslår et dansk tiltag, hvor virksomhederne skal sætte mål og udarbejde politikker for, hvordan de kan øge andelen af kvinder i bestyrelseslokalerne.
Stærkt overbelastet velfærdsmodel
Af Anders Drejer, Professor og Helene Tølbøll Djursø, Direktør.
Velfærdsdebatten handler altid om, hvad der mest naturligt hører hjemme i den ene eller anden sektor. Vi skal tænke anderledes, finansiere anderledes og samarbejde mere på tværs, hvis vi stadig skal have en fælles velfærdsmodel.
Hvad laver de dårligste medlemmer i bestyrelserne
Der er fantastiske, erfarne og dygtige mænd og få kvinder i bestyrelsernes superliga, men der er også ti pct. af de mandlige bestyrelsesmedlemmer, der kunne erstattes af kvinder.
Du kan MEGET mere, end du tror
Alt for Damerne, 23/2009
Kvinder er bedre end mændene til at komme igennem den første chokfase efter en fyring, til gengæld kniber det med selvtillid, når de skal ud og søge job, siger direktøren for Care Consulting, Helene Tølbøll Djursø. Men det er der ingen grund til, for vi kvinder kan for det meste mere, end vi tror.
Den gode fyring er en illusion
Af Pia Lykke, Børsen 25. juni 2010
Interview med Henrich Krogsgaard, personalechef i Københavns Lufthavne, hvor han har haft sin gang i mere end 30 år og har været med til at gennemføre en masse afskedigelser. Han tror ikke på, at en fyring kan være en god oplevelse
Fyringsrunder og socialt ansvar
Af Anders Drejer og Helene Djursø, Business 12. juni 2009
Meget tyder pa, at CSR – social ansvarlighed, er en del af nøglen til bæredygtige konkurrencefordele i virksomhederne.
Fasthold CSR-arbejdet under krisen!
Af Anette Ketler, Fremtidens Handel, april 2009
Når det handler om CSR, er risikominimering efterhånden stenalder, mens innovation er fremtid. Strategisk CSR og herunder netop CSR-innovation kan være vejen ud af krisen. Og de, der i krisetider fastholder deres CSR strategier, har et stort forspring i forhold til konkurrenterne, når krisen er forbi, mener eksperter.
Social ansvarlighed fra god forretning til nødvendighed
Af Anders Drejer og Helene Djursø, Børsen 18. marts 2009
Mange mener, at finanskrisen fuldstændigt har ødelagt virksomheders sociale hensyn. Det er bestemt ikke tilfældet. Men det forudsætter, at virksomhederne også i krisetider ser CSR som andet og mere end filantropi eller idealisme. Det kræver en forretningsmodel bygget på strategiske værktøjer.
Erhvervsledere uddannes ikke i socialt ansvar
Af Peter G. H. Madsen, LO ugebrev. 29. maj 2007
Flertallet af de offentlige lederuddannelser i Danmark ofrer hverken fag eller eksaminer på etik og social ansvarlighed, viser en A4-rundringning. Det går imod den internationale trend og kan underminere danske virksomheders vilje og evne til at tage et socialt ansvar i fremtiden, mener ekspert.
Netværk for Socialt Ansvar
Af Lars Wang, Berlingske Tidende 18 oktober 2006
Læring. HR-chefer skal kunne udveksle erfaringer og lære mere om det sociale element af virksomheden.
Flaskehalse øger virksomhedernes sociale engagement
Af Martin Deichmann, Rundt Om juni 2006
Socialformidler Helene Djursø, Care Consulting der er aktuel med bogen Social Ansvarlighed, er overbevist om at manglen på arbejdskraft får mange virksomheder til at tage aktivt del i selve integrationsprocessen.
Fra socialkontor til chefgang
Af Susanne Bernth, Berlingske den 30. april 2006
Helene Djursø er legemliggørelsen af den danske model, hvor det private erhversliv og det offentlige arbejder stadig tættere sammen. Hun er uddannet socialformidler, har arbejdet med personaleanliggender i SAS og har i dag sin egen konsulentvirksomhed. Snart kommer hendes bog om social ansvarlighed – fra idealisme til forretningsprincip.
Socialt ansvar er alles ansvar
Af Susanne Bernth, Berlingske den 30. april 2006
De gamle skel på arbejdsmarkedet er et langt stykke hen ad vejen afløst af en fælles platform, når det gælder virksomheders sociale ansvar.
Social ansvarlighed
– Hvis ansvar er det?
Interview med Helene Tølbøll Djursø og Anders Drejer
Faglitt…. Maj 2006 – Forlaget Academica
Konsulent i socialrådgivning
Af Lars Wang, Berlingske Tidende 3. sept. 2003
RÅDGIVNING: Virksomheder vil gerne have en social profil. Men i praksis ligger der uløste medarbejderproblemer og lurer, mener tidligere socialformidler, der er gået konsulentvejen.
Væk med berøringsangsten
Af Helene T. Djursø, Care Consulting
Hvor ligger den sociale ansvarlighed henne, når man ”uddelegerer” en naturlig omsorgsopgave for en virksomhed?
Hvor ligger dit næste (ønske) job?
Af Marianne Engelbrecthsen, IForm 14/2003.
Det er ikke let at indrømme, at man er havnet på den helt forkerte jobhylde. At man drømmer om noget helt andet nu, end dengang man som 19 årig skulle vælge uddannelse. Men hvorfor ikke går efter drømmejobbet? Mød 2 kvinder, der har turdet skifte job og retning flere gange.