Artikler

Velkommen Hjem – fra krig til et job i det private

Den private forening Velkommen Hjem hjælper ressourcestærke krigsveteraner med et arbejde i det private erhvervsliv. Flere virksomheder har skudt penge i foreningen, der tror på, at både virksomheder og veteraner kan få gavn af hinanden.

Læs mere i Berlingske Tidende


Læs mere

Krigsveteraner kæmper for job i erhvervslivet.

Et nyt pilotprojekt skal hjælpe krigsveteraner til en karriere i erhvervslivet, efter at de har måttet forlade forsvaret. Men det er en hård kamp på flere fronter, og det er svært for krigsveteranerne at oversætte deres kompetencer til det civile, siger Helene Djursø, Care Consulting

Læs mere i Berlingske den 23. sept 2015 her

Læs mere

To projekter skal skaffe veteraner i arbejde

To projekter skal skaffe veteraner i arbejde

På privat initiativ kan virksomheder nu melde sig som mentorer for såvel ressourcestærke som mere udsatte veteraner. Interessen fra erhverslivet er stor, fortæller Helene Djursø, Care Consulting

Læs mere i Interforce her, eller læs artiklen her

Læs mere

Bestyrelsen må aldrig blive en comfort zone

Af Helene Tølbøll Djursø, direktør i Care Consulting. Berlingske Tidende 11. februar 2015.

En bestyrelse skal ikke være en tantebestyrelse, hvor der ikke finder en saglig debat sted. Der skal være plads til at sige sin mening og være uenig.

Læs mere

Tag stilling i det offentlige Danmark

Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting – Jan 2015

Social ansvarlighed eller Corporate Social Responsibility, CSR,  er, hvad vi forventer af virksomhederne i Danmark i dag. Vi forventer, at der ikke  findes returkommission og  bestikkelse, at der er ordentlige løn- og arbejdsforhold, at standarderne følges, og så forventer vi en fornuftig bæredygtighed. Social ansvarlighed  er reglen og ikke undtagelsen.

Læs mere

Brug for nye hekse på nye koste

Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting

Karriere- og jobrådgivere skal ændre strategi. Business as usual er et no-go, hvis de menneskelige ressourcer skal udnyttes til fulde.

Læs mere

Svært at se med kikkerten for det blinde øje

Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting

Når mange headhuntere siger, at de har svært ved at finde kvinder til bestyrelsesposter, skyldes det en for snæver opfattelse af, hvor man finder kvalifikationerne.

Læs mere

Der er ingen fribilletter til en bestyrelsesplads

Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting og Karin Eriksen, Kommunikationsrådgiver

En succesfuld bestyrelse afspejler mangfoldighed i form af alder, erfaring, etnicitet, køn og kompetencer og oveni kræves global erfaring og internationale netværk. Vi ser det som en positiv nødvendighed, at der skal flere kvinder i bestyrelserne – selvfølgelig skal der det. Men det er kompetencerne, der styrer.

Læs mere

Slips eller Stiletter – hvad med etnicitet?

Af: Helene Tølbøll Djursø, Direktør, Care Consulting og Karin Eriksen

Ligestillingsministereren foreslår et dansk tiltag, hvor virksomhederne skal sætte mål og udarbejde politikker for, hvordan de kan øge andelen af kvinder i bestyrelseslokalerne.

Læs mere

Stærkt overbelastet velfærdsmodel

Af Anders Drejer, Professor og Helene Tølbøll Djursø, Direktør.

Velfærdsdebatten handler altid om, hvad der mest naturligt hører hjemme i den ene eller anden sektor. Vi skal tænke anderledes, finansiere anderledes og samarbejde mere på tværs, hvis vi stadig skal have en fælles velfærdsmodel.

Læs mere

Hvad laver de dårligste medlemmer i bestyrelserne

Der er fantastiske, erfarne og dygtige mænd og få kvinder i bestyrelsernes superliga, men der er også ti pct. af de mandlige bestyrelsesmedlemmer, der kunne erstattes af kvinder.

Læs mere

Du kan MEGET mere, end du tror

Alt for Damerne, 23/2009

Kvinder er bedre end mændene til at komme igennem den første chokfase efter en fyring, til gengæld kniber det med selvtillid, når de skal ud og søge job, siger direktøren for Care Consulting, Helene Tølbøll Djursø. Men det er der ingen grund til, for vi kvinder kan for det meste mere, end vi tror.

Læs mere

Den gode fyring er en illusion

Af Pia Lykke, Børsen 25. juni 2010

Interview med Henrich Krogsgaard, personalechef i Københavns Lufthavne, hvor han har haft sin gang i mere end 30 år og har været med til at gennemføre en masse afskedigelser. Han tror ikke på, at en fyring kan være en god oplevelse

Læs mere

Fyringsrunder og socialt ansvar

Af Anders Drejer og Helene Djursø, Business 12. juni 2009

Meget tyder pa, at CSR – social ansvarlighed, er en del af nøglen til bæredygtige konkurrencefordele i virksomhederne.

Læs mere

Fasthold CSR-arbejdet under krisen!

Af Anette Ketler, Fremtidens Handel, april 2009

Når det handler om CSR, er risikominimering efterhånden stenalder, mens innovation er fremtid. Strategisk CSR og herunder netop CSR-innovation kan være vejen ud af krisen. Og de, der i krisetider fastholder deres CSR strategier, har et stort forspring i forhold til konkurrenterne, når krisen er forbi, mener eksperter.

Læs mere

Social ansvarlighed fra god forretning til nødvendighed

Af Anders Drejer og Helene Djursø, Børsen 18. marts 2009

Mange mener, at finanskrisen fuldstændigt har ødelagt virksomheders sociale hensyn. Det er bestemt ikke tilfældet. Men det forudsætter, at virksomhederne også i krisetider ser CSR som andet og mere end filantropi eller idealisme. Det kræver en forretningsmodel bygget på strategiske værktøjer.

Læs mere

Erhvervsledere uddannes ikke i socialt ansvar

Af Peter G. H. Madsen, LO ugebrev. 29. maj 2007

Flertallet af de offentlige lederuddannelser i Danmark ofrer hverken fag eller eksaminer på etik og social ansvarlighed, viser en A4-rundringning. Det går imod den internationale trend og kan underminere danske virksomheders vilje og evne til at tage et socialt ansvar i fremtiden, mener ekspert.

Læs mere

Netværk for Socialt Ansvar

Af Lars Wang, Berlingske Tidende 18 oktober 2006

Læring. HR-chefer skal kunne udveksle erfaringer og lære mere om det sociale element af virksomheden.

Læs mere

Flaskehalse øger virksomhedernes sociale engagement

Af Martin Deichmann, Rundt Om juni 2006

Socialformidler Helene Djursø, Care Consulting der er aktuel med bogen Social Ansvarlighed, er overbevist om at manglen på arbejdskraft får mange virksomheder til at tage aktivt del i selve integrationsprocessen.

Læs mere

Fra socialkontor til chefgang

Af Susanne Bernth, Berlingske den 30. april 2006

Helene Djursø er legemliggørelsen af den danske model, hvor det private erhversliv og det offentlige arbejder stadig tættere sammen. Hun er uddannet socialformidler, har arbejdet med personaleanliggender i SAS og har i dag sin egen konsulentvirksomhed. Snart kommer hendes bog om social ansvarlighed – fra idealisme til forretningsprincip.

Læs mere

Socialt ansvar er alles ansvar

Af Susanne Bernth, Berlingske den 30. april 2006

De gamle skel på arbejdsmarkedet er et langt stykke hen ad vejen afløst af en fælles platform, når det gælder virksomheders sociale ansvar.

Læs mere

Social ansvarlighed

– Hvis ansvar er det?

Interview med Helene Tølbøll Djursø og Anders Drejer

Faglitt…. Maj 2006 – Forlaget Academica

Læs mere

Konsulent i socialrådgivning

Af Lars Wang, Berlingske Tidende 3. sept. 2003

RÅDGIVNING: Virksomheder vil gerne have en social profil. Men i praksis ligger der uløste medarbejderproblemer og lurer, mener tidligere socialformidler, der er gået konsulentvejen.

Læs mere

Væk med berøringsangsten

Af Helene T. Djursø, Care Consulting

Hvor ligger den sociale ansvarlighed henne, når man ”uddelegerer” en naturlig omsorgsopgave for en virksomhed?

Læs mere

Hvor ligger dit næste (ønske) job?

Af Marianne Engelbrecthsen, IForm 14/2003.

Det er ikke let at indrømme, at man er havnet på den helt forkerte jobhylde. At man drømmer om noget helt andet nu, end dengang man som 19 årig skulle vælge uddannelse. Men hvorfor ikke går efter drømmejobbet? Mød 2 kvinder, der har turdet skifte job og retning flere gange.

Læs mere