Udtalelse

Københavns Lufthavne

Københavns Lufthavne, december 2020

Af personalechef Henrich Krogsgaard

En fantastisk track record i ny-ansættelser og sjældent fleksible rådgivningsforløb er årsagen til, at vi har samarbejdet med Care Consulting i snart 15 år …… og så får Helene Djursø jo også enormt fine skudsmål for sin professionalisme, fortæller Henrich Krogsgaard, der er personalechef i Københavns Lufthavne A/S. Han mener ikke, at en afskedigelse kan være en god oplevelse, men det kan forløbet herefter, hvis det håndteres rigtigt. Velvidende, at der er masser om buddet, når det gælder outplacement, så kunne han ikke drømme om at bruge andre end Helene Djursø, der har virksomheden Care Consulting. Ifølge ham er hun er alt andet end en standard outplacementkonsulent.

– Et outplacement-forløb hos Helene Djursø er det, der er med til at sikre, at folk kommer fornuftigt videre. Det er en kæmpe hjælp og tryghed for mig som ansvarlig for vores medarbejdere, fortæller Henrich Krogsgaard.

Individuelle forløb uden loft på timer, tider og varighed

Care Consulting har mange års erfaring i skræddersyet rådgivning og sparring i forbindelse med overgangsfasen fra et job til et andet. Care Consulting rådgiver ledere og medarbejdere på alle niveauer og i alle brancher. Der er tale om individuelle forløb, som tilrettelægges uden loft på timer, møder og generel varighed.

– Normalt kører de større outplacement-firmaer mere konceptuelt, så det, der især tiltalte mig ved Care Consulting var, at vi i lufthavnen har så mange forskellige jobtyper, og Helene Djursø tager netop udgangspunkt i den enkelte medarbejder. Hun har skabt et system, der passer til de forskellige medarbejderes kompetencer og tilbyder fleksible, skræddersyede forløb.

Nogle afskedigede medarbejdere kan fra starten godt bruge lidt tid først på at få støtte og hjælp, mens andre drøner direkte til jobsøgningen. Helene hopper ind og tager fat, der hvor medarbejderen er. Alt foregår med udgangspunkt i medarbejderen og det er en kæmpe styrke og hjælp til vedkommende.

– Processen er ikke på forhånd låst af et større, fastlagt system. Uanset, hvad medarbejderen har brug for, så tilpasser hun systemet til vedkommende, siger Henrich Krogsgaard, og bekræfter hermed, at en ansvarlig ledelsespolitik handler om at behandle afskedigede medarbejdere på en ordentlig og anstændig måde. Kun derved kan man håbe at bibeholde dem som positive ambassadører for virksomheden og ikke mindst give medarbejderne gode betingelser for deres fortsatte arbejdsliv.

Høj track record, stor menneskelighed og total fortrolighed

Henrich Krogsgaard har mange års erfaring i dansk erhvervsliv og med personaleledelse. Han oplever, at Helene Djursø skiller sig ud fra mængden af outplacement-konsulenter på flere måder.

– Dels er hendes jobresultater second to none. Der er så mange medarbejdere hos os, der får job efter, at de har været i forløb med Helene Djursø. Og dels får hun enormt fine skudsmål for sin professionalisme og personlighed. Hun er mere en menneskelig outplacement-konsulent end en standardkonsulent. Folk bliver meget glade for hende.

– Jeg siger altid til vores medarbejdere, at hvis man nu ikke synes om hende, så er man velkommen til at finde en anden. Men jeg har aldrig oplevet nogen, der havde lyst til at finde en anden. Forholdet mellem dem bliver så tæt … og nogle fortsætter hos hende også efter, de er ude af forløbet via os. Jeg får breve fra medarbejdere, som hun har hjulpet videre, og det er jo heftig ros til hende omkring forløbet og det, hun har hjulpet dem med, forklarer Henrich Krogsgaard.

Når Care Consulting rådgiver ledere og medarbejdere på alle niveauer og i alle brancher, er der naturligvis tale om fortrolige forløb, som tilrettelægges i samarbejde med medarbejderne uden om ledelsen – i dette tilfælde Henrich Krogsgaard.

– Jeg hører ingenting, hverken fra samtalerne, eller hvordan de foregår, fra Helene Djursø. Det er en indikation på den høje grad af fortrolighed, som Helene Djursø altid udviser. Det kan mærkes igennem hele processen og skaber stor tillid på begge sider af bordet, siger Henrich Krogsgaard og slutter:

– Man kan roligt sige, at jeg altid har været voldsomt tilfreds med Helene Djursø og vores samarbejde. Et samarbejde, som jeg forventer fortsætter mange år fremover.